dinsdag 30 juni 2009

Vierde hele dag op de QM2

Deze foto is op verzoek van Margrit die ook wel wilde zien hoe de niet opgeruimde hut er uit zag!
Het was vandaag prachtig weer en hier zie je Mamma, nog met haar jack aan maar dat ging al snel uit, op het zonnedek achter de schoorsteen. Ik heb mijn jack al uit, dat hangt op de stoel waarachter Mamma zit.
Op dit zonnedek is het Board Walk Cafe maar vandaag was dat pas voor het eerst open tijdens deze reis, tot nog toe was het kennelijk te koud en te winderig geweest. Dit is de drankenbar, buiten op het dek.


We zagen op een gegeven ogenblik allerlei mensen met volle borden uit een deur komen en toen we gingen kijken zagen we deze zelfbediening waar allerlei warme gerechten inclusief frites, hot dogs, hamburgers, enz. te krijgen waren maar ook salades, koffie, thee, melk, enz.

Er begon later wat nevel op te komen en hier is zo'n nevelsliert goed te zien.
Ondanks de nevel was het toch nog redelijk warm op dit dek waar ik (net) te zien ben voor de schoorsteen en de MCN-antennekoepel.

maandag 29 juni 2009

De derde hele dag op de QM2

We begonnen met het bezoeken van de indrukwekkende Interdenominational Servide geleid door de Captain en daarna gingen we wandelen over dek 7 (het botendek) waar achteraan ook een zonnedek is en Mamma vindt net een stoel om in de zon te gaan zitten.
Toen we een tijd later terugwandelden liepen we helemaal door tot het voordek waar twee stel van 4 roestvast stalen schroefbladen staan: heel decoratief, vooral ook door het fraaie slijpwerk.
Op het zonnedek werd ook shuffleboard gespeeld, een soort sjoelen met schijven met velden met cijfers net zoals bij hinkelen.
Dit is het zonnedek (dek 12) waar stoeltjes en tafeltjes staan en waar we een tijdje van het mooie weer genoten. Mamma is hier ook op te zien (goed zoeken).
Een medepassagier bood aan een foto van ons te maken met mijn camera en dit is het resultaat:
Toen we 's middags nog een rondje over dek 7 liepen zagen we dit (vissers?)schip op grote afstand, de foto is genomen met de Sony op 300mm + de 2x converter. Op dat ogenblik waren we nog 1420 zeemijlen van New York

zondag 28 juni 2009

De tweede hele dag op de QM2

Uiteraard is de datum boven de berichten die van de dag waarop het bericht wordt gepubliceerd en niet van de dag die beschreven wordt. De hierna komende teksten en foto's slaan dus op Zaterdag 27 Juni.

Deze dag begon nogal grijs met veel wind en soms een buitje en we bleven dus binnen, liepen wat rond na het ontbijt en dronken koffie in de Chart Room, waarin reproductie van oude kaarten als wandversiering dienen en één daarvan is te zien achter de pianist die daar gezellige muziek speelde. We wandelden na de koffie nog wat rond en passeerden ook de Grand Lobby hiet ten dele gezien van één dek hoger. Je kunt de mooie inrichting van de gangen hier ook op zien.

Het was 's middags wel zonnig maar het woei erg hard. We wandelden toch nog wat aan dek en hoe hard het waait kun je zien aan het water op het dek, dat wordt namelijk daarnaartoe geblazen uit de Jacuzzi waarvan je rechts nog net een stukje ziet.

Om half vier begon de dagelijkse High Tea in de Queen's room:
Dit is dan de Queen's room met rechts achteraan nog net een rood stukje van Mamma's jack te zien. De pianis van de eerste foto speelde nu hier in deze zaal waar obers in witte jasjes en met witte handschoenen aan thee, koffie, sandwiches, zoetigheden enz. rondbrachten.

zaterdag 27 juni 2009

De eerste hele dag op de QM2

We begonnen de dag (na het ontbijt) met wat over het schip te wandelen. Het was zonnig maar er was ook veel wind en op dit plaatsje zat Mamma uit de wind en in de zon: heel erg lekker.

Mamma wilde ook een foto van mij maken op deze zelfde plaats en hier is het resultaat:
Vanaf het achterdek kon je mooi het "spoor" zien dat het schip in de oceaan achterlaat en dat vele kilometers lang is:
Wat we op de QE2 ook al zagen: op schepen zijn ze altijd aan het schilderen. Voor de goede kijker: Mamma staat ook op deze foto!
Zo was de hut opgeruimd toen we terugkwamen van het diner:
Het was een prima dag met vrij veel zon en we amuseerden ons prima.

Vertrek van de QM2

Hier nog een paar foto´s van het vertrek van de QM2 uit Southampton eergisteren

De eerste van de grote brug over de rivier de Solent die bij Southampton de zee bereikt.
De tweede van de Latin Jazz muziek bij het vertrek gespeeld door een orkestje op het achterdek tussen twee zwembaden in.

Ten slotte nog eens een paar vlaggen wapperend in de tamelijk harde wind.




vrijdag 26 juni 2009

Van het hotel naar de boot

De bus vertrok om half twaalf naar de kade waar de QM2 was aangemeerd en waar ik nog net een paar foto's van de QM2 kon maken.Toen we uiteindelijk om ongeveer 2 uur in de hut kwamen zag die er zo uit: Om ongeveer 5uur vertrok de QM2 en op deze foto is goed te zien dat hij (zij?) al helemaal los van de kade is.
En toen hij was weggevaren wapperden de vlaggen trots in de (harde) wind.

Na tussenstops in Utrecht transferium en Hazeldonk reden we door naar Kruibeke waar we op de parkeerplaats bleven staan zodat de chauffeur zijn wettelijk voorgeschreven uur rust kon nemen. Op het terras maakte mary van mij, met mijn camera, deze foto:
Na Kruibeke reden we redelijk snel door naar Calais, namen daar de pont naar Dover en gingen we vervolgens naar het De Vere Hotel in Southampton, waar we om 9 uur Engelse tijd aankwamen. We kregen een prachtkamer:
De volgende ochtend gingen we na het ontbijt nog wat lopen en daar maakte ik deze foto van de buitenkant van het hotel terwijl we wachtten op het vertrek van de bus naar de boot.


De busreis van Amersfoort naar Southampton

Eergisterenavond was het te laat: we waren pas 's avonds om 9uur Engelse tijd (dus 10 uur Nederlandse tijd) in Southampton en moesten toen nog eten. Gisterenavond lukte het steeds niet dus nu probeer ik het nog een keer.

Hierbij een foto van de bus waarmee we om 10 uur uit Amersfoort vertrokken:




dinsdag 23 juni 2009

De eerste 120 km zit er nu op en we zijn inmiddels in Amersfoort. We hebben lekker gegeten en Margrit was op bezoek daarna en die is nu weer met de trein op weg naar huis. Natuurlijk zijn er ook al wat foto's gemaakt: onder andereéén van de grote kerk van Amersfoort

en één van het terras van ons hotel.

dinsdag 16 juni 2009

De reis is nog niet begonnen maar vandaag kwamen wel de tickets en een heleboel informatie, o.a. over de hutten die we op de heen en terugreis hebben en daarvan zijn twee plaatjes hierbij gezet: één plattegrond van de hut, afkomstig uit de Cunard brochure en één foto, gehaald van de internetsite www.cunard.com waarop in de pagina's die gewijd zijn aan de Queen Mary 2 heel veel foto's staan:


zaterdag 13 juni 2009

Het is de bedoeling dat in deze blog een verslag komt van de reis die op 23 juni begint en op 13 juli eindigt en die bestaat uit een reis met de QM2 van Southampton naar New York, een verblijf van 6 dagen in New York en een terugreis, weer met de QM2 naar Southampton.