dinsdag 7 juli 2009

1ste dag van de terugreis (foto's van de vertrekdag!)

Voor we vertrokken maakte ik nog even een foto van de wat verwarrend opgestelde klok van ons hotel:

In de Departure Lounge werden de passagiers opgeroepen met een nummer dat ze op kaarten kregen bij het binnenkomen. En hier zwaait de man die samen met de mevrouw links van hem dit oproepen en binnenlaten uitvoerden het nummer...

dat deze Nederlandse toeriste liet zien zodat zij (met deze fotograaf) op de boot werd toegelaten:

In de Grand Lobby werden we bij binnenkomst verwelkomd met pianomuziek.
In onze hut was het eerste wat we zagen het Vrijheidsbeeld door de patrijspoort:
Dat was wel erg klein, maar later kon ik vanaf het panoramadek een betere foto maken:Deze politie/reddings-helicopter heeft vanaf het vertrek tot voorbij de Verazano-Narrows bridgesteeds om de QM2 gecirkeld, kennelijk om die een goede reis te wensen. Hoe vinden jullie die mannetjes die zomaar voor de open deur zitten!
Dit is dan de Verazano-Narrows Bridge die de directe verbinding vormt tussen Brooklyn en Staten Island. De boot past daar maar net onderdoor en veel mensen hebben de neiging om te bukken om hun hoofd niet te stoten, maar het lukt toch zonder beschadiging van de schoorsteen en de mast er onderdoor te komen:
En dat is hier te zien, wanneer de mast net onder de eerste liggende balken door gaat. Er was een wedstrijd wie het dichtste bij was met het raden van de kortste afstand. Wij deden daar niet aan mee maar vandaag werd gezegd dat die kortste afstand 15ft11inches was, dus ongeveer 5 meter.
En nadat we onder de brug door waren waren we op volle zee.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten