donderdag 2 juli 2009

De tweede (hele) dag in New York

Vanochtend begonnen we met een wandeling langs Times Square naar het Bryant Park aan de 42e straat waarvan hier een stukje te zien is met het (lage) gebouw op de achtergrond: dat is de achterkant van de Public Library (zie ook later!)
Vanaf de plaats waar we koffie dronken zagen we de top van de Bryant Park Hotel wolkenkrabber door de bomen heen.
Omdat het wat regenachtig was gingen we eerst terug naar het hotel om de parapluie en jacks te halen maar gingen daarna weer langs de 42e straat maar nu liepen we voorbij Bryant Park naar het Grand Central Station met de (bekende) klok in het centrum van de prachtige hal.
Na in deze hal (met uitzicht daarop van een hoger gelegen balkon) bij een goede italiaan gegeten te hebben liepen we verder naar het Chrysler Building. Eerst twee foto's van de buitenkant:
en dan een Art Deco liftdeur in de ook weer heel mooie hal, helemaal in Art Deco stijl.
We liepen daarna terug langs de 42e straat en maakten deze foto van de hoofdingang van de New York Public Library waarvan de achterkant op de eerste foto van vandaag te zien was.
Vervolgens liepen we om de bibliotheek en dronken koffie in de (openlucht) "Reading Room" van het Bryant Park, waarvan hier 2 foto's:
en een lezer:
Daar bleven we een tijd zitten omdat er daverende regenbui kwam maar toen die (enigszins) voorbij was liepen we verder terug naar het hotel.

1 opmerking:

  1. Wat ziet het er allemaal prachtig uit. En als ik het zo lees, hebben jullie het prima naar jullie zin. Fijn!
    Tot de volgende keer
    Ad, Margrit, Pim, Stijn en Guus

    BeantwoordenVerwijderen