donderdag 2 juli 2009

Aankomst in New York

Toen we wakker werden lag de boot al aan de kade in Brooklyn en was het op het parkeerterrein al druk met bussen en gele taxi's. Nadat we ons klaargemaakt hadden en alles ingepakt was gingen we eerst ontbijten want dat kon maar tot 9uur. Na het ontbijt wandelden we over het dek om rond te kijken en aan het achterschip woei nu de Engelse vlag met op de achtergrond Brooklyn Bridge en Wolkenkrabbers van Manhattan en het is duidelijk te zien dat het tamelijk nevelig was. Vanaf het uitzicht dek op niveau 12 zagen we een zeilschip binnenvaren dat een Staten Island Ferry ontmoette.
Het duurde tot ongeveer half elf voor we konden ontschepen en toen moesten we door de douane wat tamelijk lang duurde. Vervolgens naar de bus die ons naar het hotel zou brengen. Het kostte wat tijd voor iedereen erin zat en de rit door New York duurde tamelijk lang o.a. omdat de bus de 42ste straat niet in mocht rijden (de politie stuurde hem verder) zodat we na een omweg pas bij het hotel kwamen waar we om 1 uur aankwamen. Daar eerst wat uitgepakt, een niet aanwezige jarige opgebeld en toen in het hotel gelunched.
Daarna gingen we een stukje lopen, eerst langs de 42ste straat, waar ons hotel ligt:
In de verte is net het puntje van het Chryslerbuilding te zien. We liepen daarna een stukje over 7th Avenue waar we deze gele fietstaxi en een rondritbus zagen:
Terug op de kamer maakte ik door het raam (tamelijk vies maar het kon maar zo'n klein kiertje open dat daardoor fotograferen niet lukte) twee foto's van het uitzicht op de 35ste verdiepeing:

1 opmerking:

  1. Erg leuke foto's en ons hartje gaat ook weer sneller staan en komen de herinneringen weer naar boven. Veel plezier verder nog en groetjes van allemaal

    Olga (en Pieter)

    BeantwoordenVerwijderen