zaterdag 4 juli 2009

Vierde dag in New York

Na op de kamer ontbeten te hebben brood voor tussen de middag klaargemaakt en toen weer met de bus, nu de Downtown Loop, genomen en meegereden tot Battery park. Onderweg zagen we o.a. het Empire State Building:
en ook het Flatiron Building, volgens de gids in de bus de oudste wolkenkrabber van New York:
Een wolkenkrabber die de wolken en de blauwe lucht spiegelt, tussen twee iets oudere wolkenkrabbers in, bij Battery Park:
Dit is een monument voor de gevallenen van de American Navy in de tweede wereldoorlog dat in Battery Park staat. Er omheen staan enorme betonnen platen met de namen van alle gesneuvelden.
Op Independance day is het groot feest in Battery Park en daar staan o.a. deze levende vrijheidsbeelden waarvoor allerlei mensen zich laten fotograferen.
En hier is een Nederlandse toerist die zich voor de wolkenkrabbers van New Jersey laat fotograferen .
Tweemaster op de Hudson voor de flats van New Jersey.
Oud en nieuw naast elkaar bij Battery Park.
Het was inmiddels redelijk laat geworden dus we namen een taxi terug naar het hotel en verbaasden ons over de brutaliteit van de New Yorkse taxichauffeur.
's Avonds bij de Italiaan in Grand Central Station gegeten en teruggewandeld en vanuit de kamer nog een klein stukje van het vuurwerk op de hudson gezien.

1 opmerking:

  1. Wat een prachtige foto's weer. Volgens mij zijn wolkenkrabbers echt hoog! Krijgen jullie geen kramp in je nek als je omhoog kijkt?
    Hier gaat alles goed. We maken ons op voor de laatste week. Wanneer gaan jullie weer op de boot?
    Veel liefs,
    Ad, Margrit, Pim, Stijn en Guus

    BeantwoordenVerwijderen